Вибір сорту моркви суглинок >> FORUM
forum

forum

SearchSearch   Users   Registration   Entrance
Today: 17.04.2026 - 12:22:36
Pages:  1  

Вибір сорту моркви суглинок

MessageAuthor

Друзі, потрібна допомога! Хочу в цьому році посадити морквину, але ніяк не можу визначитися з сортом. Якісь сорти дуже довгі, якісь короткі, одні солодкі, інші більш пікантні. У мене ґрунт досить щільний, суглинок. Які сорти моркви порадите для таких умов? І взагалі, де зараз можна купити якісне насіння моркви? В минулому році брав на ринку - схожість була жахлива.

schmergen

registered user

Statistics:
Registration: 06.23.2003
10.11.25 - 19:41:31 Message # 1
RE: Вибір сорту моркви суглинок

Для суглинку найкраще підійдуть сорти з короткими або середніми коренеплодами - вони легше пробиваються через щільний ґрунт. Подивіться на сорти типу Шантане або Нантська - вони непримхливі і добре ростуть на різних ґрунтах. Довгі сорти типу Флакке краще садити на легких піщаних ґрунтах. Обов'язково перед посівом добре розпушіть землю, внесіть пісок якщо є можливість. Насіння моркви взагалі краще брати у перевірених місцях, бо воно швидко втрачає схожість. Рекомендую інтернет-магазини - там зазвичай свіже насіння зберігається у правильних умовах.

Mv-Spoke

registered user

Statistics:
Registration: 05.01.2002
10.11.25 - 20:28:18 Message # 2

Точно кажуть про сорти! Я сам на суглинку вирощую морквину вже багато років. Спочатку теж мучився, поки не перейшов на середньоплідні сорти. Зараз саджаю Шантане та Вітамінну - обидва чудово себе показують. Насіння завжди купую в інтернет-магазині Зернятко https://zernyatko.in.ua/ - там величезний вибір сортів моркви, можна підібрати під будь-які умови. Схожість завжди відмінна, насіння свіже. Зручно, що є детальні описи кожного сорту з рекомендаціями по вирощуванню. Ще там можна купити насіння в інтернет-магазині не тільки моркви, а й інших овочів, якщо треба щось ще докупити. Доставка швидка, упаковка надійна. Раджу!

---------------------------------
'08 328i E92, '05 330i ZHP, '04 X3 3.0, '96 DASC 318is (gone), '96 M3 AA C38 (gone), '07 335i (gone)

calypso

registered user

Statistics:
Registration: 10.14.2001
10.11.25 - 21:26:37 Message # 3
length of history entry in menu bar : Previous topicNext topic: V40 Phase 1/2 Lip Spoiler question & Ignition issues
Pages:  1  

The administrator has prohibited guests from replying to messages! To register, follow the link: register

Participants